"Every secret of a writer's soul, every experience of his life, every quality of his mind, is written large in his works"

Saturday, September 28, 2013

ASEAN Day (: new entry.

Bismillah.
ehem ehem.
#hujan #hujan #hujan #batuk #selsema #demam -__- kasihan saya. 
muka ta malu mintak simpati org. hee~

Subhanallah dah nak dekat sebulan kat uum. haha, ingat pelajar baru ke nak homesick2 bagai ni. 
seronok ke balik uum ni? hummm..tensen stresss semua ada balik. masalah itu masalah ini, masalah study , masalah org, masalah hati. ehhh.haha. *heee~ 

okay okay,sangat penat hari2 ada kelas sampai petang.
kenapalah mesti sampai pukul 6?grrr..ok sanggup berkorban demi nak tebus sem lepas.
Ya Allah, semoga kau beri ketabahan kepada aku.

ehh. sebenaryer nak habaq mai pasal HARI ASEAN ke 46.

Dengan sukahati sukasuke sukacitanya dimaklumkan Hari Asean kali ni dibuat di Universiti Utara Malaysia. bajet nak bangga laa juga kan kan kan. tapi ape je nak dibanggakan. belambak lagi program lain yang pernah diadakan. Perasmian hari asean ni sepatutnya dirasmikan oleh Dato Mukhriz Mahathir tapi malangnya dia ta datang? ehhh. excited aku datang nak jumpa tawu, boleh pula dia hantaq wakil je utk baca ucapan dia. hummm.. yela. apepun kepada wakil Dato Mukhriz tadi tu tlg sampaikan salam saya kat dia. cehhh.. ingat mukhriz tu bapa kita ke. hihi.  

okay, semalam pi tengok Pertandingan Pidato peringkat akhir. tajuk pidato ta ingat sebb ta fokus, yang tawu pasal Perdana Menteri keempat, Dato' Seri Dr Mahathir Mohamad. Bapa pemodenan. waaa~ bangga dengan beliau. hebatt sebb membangunkan negara Malaysia. ohh suke tengok pidato sebb cakap cakap kann. siap ade pantun bagai, yang best bahasa dia guna bahasa sastera tuu. gilew saluttt laa kat diorg2 ni.

peserta akhir pidato (: 10org semuanya.
si Fiza yang gilew. ajak pandang kamera.
ehh okayy. lepas abis pertandingan pidato tu ade persembahan dari pentadrama. ape kebenda ntah sebutannyer. hummm. besttt suara org yang nyanyi tu. time ni mmg tade org dalam dewan tu, just ade kami dan beberapa org yang sudi hadir petang tu. try laa dengaq diorg nyanyi. TEGAR pun ade ^_^ haha.
maaf video ta dapat nak upload. tapi serius sedappp suara diorng ni.



hahaha. baju ko-k yang sangat kelakor. bajet nak bangga la juga kan tapi ade yang kutuk. haha. ntah ape2 je baju mcm ni. tapi ade yang kaler merah biru tu sebijik mcm posmen. okayy maaf yer sebb mengutuk, unit ape ntah. hehe~ saya unit KEPIMPINAN. *cehhh berlagak gilew. haha.
ohh lupa nak ucap thanks kepada si pemimjam tudung biru ni, FIZA AZMI. tudung pinjam je minggu ni, biasa pakai tudung hitam tapi tetibe mggu ni nak suruh pakai biru pula -__- dah mcm ahli korporat mane ntah.

abis untuk entry kali ni.
Majulah sukan untuk Negara. *haha tetibe je.

" everyday of your life is a page of your history "

No comments: