"Every secret of a writer's soul, every experience of his life, every quality of his mind, is written large in his works"

Saturday, April 29, 2017

wo ai ni, B E I J I N G ♥

Alhamdulillah .. Alhamdulillah ..
Diberi peluang untuk menghirup udara dunia yang sementara ini,

Assalamualaikum bloggers sekalian.
Hai semua :)

Last entry bulan November 2016, sekarang dah masuk tahun 2017. Umur pun dh meningkat setahun ke 24 tahun. Masha Allah.. dh dalam kategori WAJIB kawen ni. ehhh.. hehe.

Entry kali ni berkisahkan Menjejaki ke Negara Orang.

Seribu kesyukuran kerana diberi peluang yang cukup indah untuk melawat ke Negera China.


Bismillah ..

Hai BEIJING 

First time turun di Beijing Capital International Airport. Subhana Allah suhu 10 calcius pukul 5 pagi. Dalam flight pun tak sejuk langsung. Alhamdulillah perjalanan yang selamat dan dapat tido yang nyenyak. Keluar flight menggigil. Kalau  mandi terus ni kompem cuci mata je. hehe. 


Ok let's start TRAVEL everyone! 

First Day in Bejing, 20 March 2017





Second Day in Beijing, 21 March 2017
*kamera pun tak update latest date =='

FORBIDDEN CITY





Third Day di Beijing, 22 March 2017

GREAT WALL OF CHINA



Last Day in Beijing, 23 March 2017

SUMMER PLACE 
(2 calcius, angin sepoi-sepoi bahasa sejukkk)




Last nak share pasal makanan kat BEIJING.

Nak cari Restoran Islam kene pastikan signboard restoran adalah kaler hijau. Memang tak semua restoran ada tanda halal di luar kedai tapi kalau signboard hijau tu kompem rstoren muslim NO PORK and pasti HALAL.



Nak bgtawu pasal style makanan kat sini,

1. Tak pedas langsung walaupun cili kering merata.
2. Makanan dia tak berkuah melainkan order sup.
3. Ayam ke ikan ke daging ke susah nk bezakan sbb semua nmpk sama dn rasayer pelik2.
4. Air dia WAJIB bagi air kosong PANAS atau chinese tea. (air dia panas mendidih bukan suam).
5. Pinggan dia piring sederhana bukan yg besar mcm kita biasa guna.

So itu je yg boleh describe pasal makanan. Kesimpulannyer tak kene dengan tekak T.T sob..sob..

Thanks God for giving this opportunity to me for being a graceful person in dunya and Jannah.

TRAVEL.
As much as you can. As far as you can. As long as you can.
Life is not meant to be lived in one place.

- liyakama, 30.04.17 - 


Wednesday, November 16, 2016

i'm GRADUATED ♥

Bismillah  ..

I'm back for a while warga blogger sekalian :)

I'm back with happy news. I'm GRADUATED everyone! hooorayyy~


Alhamdulillah after 4 years I'm struggling in Universiti Utara Malaysia and today, 14 November 2016 i'm was awarded Bachelor in Accounting with honors.

Syukur segala puji bagi Allah, dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur untuk memegang segulung ijazah ini.


Sekalung penghargaan dan terima kasih yang tak terhingga kepada semua orang yang menjadi tulang belakang selama ini iaitu mama, ayah, kakak, abang, adik, kwan-kwan seperjuangan, cikgu-cikgu yang mendidik dan pensyarah yang banyak membantu sehingga saya dapat menghabiskan ijazah pada waktunya.


"It is possible to live without failing at something, unless you live so cautiously that you might as well not have lived at all in which case, you fail by default"
-J.K Rowling-

Keep the moment here together :)

#uumisthebest

Thank you everybody for support me :)


last but not least,

Thank YOU for the presents from 
mama, ayah, kakak, ami, kak misya and YOU  


- the end -
14 NOVEMBER 2016