"Every secret of a writer's soul, every experience of his life, every quality of his mind, is written large in his works"

Thursday, August 1, 2013

becoming EID.

Please leave the sadness behind you because the happiness waiting for you.


Bismillah.
Salam Ogos Salam Kemerdekaan.
Salam 24 Ramadan. Alhamdulillah. Thanks God.

Ehem.
Ehem.
Ehem.
Sudahh takk tawu nak tulis ape pula.
La ni kalau pi buka radio, buka radio? ohh salah penggunaan bahasa. Kalau pi on button switch radio tu mesti berkumandang (*pehhh bahasa jiwa bangsa) lagu raya yang zaman2 dulu tu. Sebab ape lagu raya jarang ade yang baru? sebb komposer sekarang ta reti buat lagu raya ehh? haha. suke hati aku je kritik komposer tu. hummm.. mungkin kalau diorg buat pndengar tetap nak dengar lagu2 raya yang lama juga. Ok baiklah kalau begitu. Tapi kalau aku dengar lagu raya je kat radio, tukar siaran lain. heee~ tade mood nak dengar lagu raya ni. Kalau zaman matrik dulu boleh laa layan. Orang nk pi balik cuti raya, rmate rmate aku pi pasang lagu raya utk satu blok. mmg join sekaki laa, hari2 mesti dengar la. over mereka sekalian. ok rindu mereka mereka semua.

Ok. check list nak raya.
Baju DONE.
Kereta DONE.
Sampul raya DONE. (paling penting ni, isi tak penting. haha)
Kuih raya? UNdone. haha. suke hati grammar aku je. 
fuhhh..ingat mama rajin laa buat kuih raya. sejak berzaman bila ntah beli kat kedai je. humm.. ayat mama "kalau buat pun bukan makan punn.. sampai raya next year still berbaki lagi kuih raya tahun ni.." haha. ok, sangat setuju dengan ayat mama tu dan saya pun malas nak menolong membuatyer. heee~

ooppss..tapi tahun di sebabkan ade seorang suri rumah sepenuh masa keluaran ipg *sila bangga wahai kakak sebb aku puji kau bukan senang tawu ,makanya dapat la buat satu jenis kuih sahaja. SATU je? memang punn sbb kuih tu je pun yg kami nak makan. buat pun sebb nak makan bukan nak buat raya. booo~ haha. sape2 datang rumah nnt tade kuih raye yer. *take note. 

FAMOUS AMOS cookies :))

nmpak je berbalang balang balang balang.. Padahal semua tu dah direserve. buat untuk sendiri sendiri punya. haha. 2balang untuk aku bawak balik uum, 2balang untk kakak, 1balang adik homemade, 3balang khas utk mama dan makan didepan tv nanti bersama abang. haha. so untuk raya secara zahirnya memang tade. hihi :))

Somewhere over the rainbow, skies are blue. and the dreams that you dare to dream really do come true.

" Jika kita berjaya, railah ia kerana ia tidak akan kekal. Jika kita kurang berjaya, jangan risau, kerana ia juga tidak akan kekal selamanya. "
Jangan direnung letihnya usaha, tapi renunglah manisnya sebuah kejayaan.
Ramadan is over.
Please grab the reward to get the Jannah forever.
May Allah Ease everything.

SEKIAN :))
Put the smile on your face. 



1 comment:

ieldachoi said...

tolong sket erk...sebelum ni mmg ada ajer kuih raya kat rumah tu kalo ak ada..ko ajer yg mmg pemalas...sejak akak keje ajer mmg takde saper nak tlg mak buat...seb baik tahun ni rajin sket nak buat satu...