"Every secret of a writer's soul, every experience of his life, every quality of his mind, is written large in his works"

Wednesday, July 3, 2013

PLAYGROUND noktah.

Bismillah ..

Dah dua minggu di rumah dan jadi penganggur.
Ohh .. tak juga, jadi superb housewife. ehh. haha. tiada kaitan langsung.

Duduk rumah tiap-tiap petang ade suara permintaan ni, " Mak Uda jom laa kita pegi taman.. "
Ohhmann! taman? you means PLAYGROUND? okayy. taman sangat ramai orang terutama di stadium manjung nun sane tu. Okayy, taman kat lumut pun same ramai orang. Hah. mmg laa ramai orang kan sebb tempat awam -__- Pleasee .. mintak pergi tempat lain ke, mcm jalan2 ke AEON ke tesco ke tak pun kite taman depan rumah. hihi. humm.. Tak suke la pegi tempat ramai orang ni, pastu aishhhh.. dengan ada budak-budak lagi. haaahh..budak-budak? okay, ini part yang paling disukai.

 Ini playground yang sangat menarik dan unik :))




PLAYGROUND.
nama lain dia taman permainan. ehh..kalau nak cakap tanah main bolehh? mmg translate sebijik sebijik kann.. humm. ade ape kat playground ini? ok ok, sudah semestinya ade peralatan permainan kanak-kanak seperti buaian gelongsor benda alah pusing2 tu ape nama tataw ehh. pastu jongkang jongket? humm..boleh laa kot  tapi tak jumpa punn. lagi kat playground ade ape? mungkin nak kata ada kerusi bagai. ohh itu ofcourse laa, kalau tak parents yang bawak anak dia tu nak dok mane?? aishhh.. 

Ehem. hari hari kerjanya bawak anak-anak buah, dua orang tu iaitu cik NUR HUSNA dan cik NUHAA MAISARAH. sekian. ehh lupa, bawak ibu dia sekali sebbnya ibu dia pi pusing satu stadium jogging, aku lah orangnya yang kene jaga anak-anak dia. gggrrrr.. naseb kire baik hati la juga nak jaga budak-budak ni asal tak mengedik sudahh. sekeh juga kalau mengedikk.

Ohh tadi cakap pasal playground kan? kat playground ade budak2 kecik yang comel dan hensem-hensem. maaf kepada budak-budak kecik perempuan, saya tak melayan anda sangat. ye memang saya memilih hanya melayan yang lelaki sahaja. haha. korang mesti frustt kan? okay, anak buah aku perempuan sila take note! humm.. mohon nak anak buah lelaki pula, boleh ajar dia karate ke taekwando ke dan watever laa.

Sekitar "playground" itu .. motippp?
Kanak-kanak riang ria bermain.
cik Nana dan cik Nuhaa. *tolong jangan mengedik yer. tampaa krg =='
Sape ajaq gwiyomi  ni ? -___-
God's plan will always be greater and more beautiful than all your disappointments.

Ya Allah Renew the Iman In my heart.

Ya Allah remove any love from my heart except for the love to You.

SEKIAN ^__^
thanks and Adiooss.

No comments: