"Every secret of a writer's soul, every experience of his life, every quality of his mind, is written large in his works"

Thursday, October 11, 2012

Malam Pesta Konvo UUM, weee~

Assalamualaikum.. 
Okayy dah lama tak up to dated blog. 
Humm,, nak update kene guna wifi tapi sejak dua menjak nie wifi di sini mcm gam*** tawu.
Pehhh.. gilew laa merana wifi tade beb sebb nak cari info susah gilew. Okayy,  berhenti merungut yer.

Sekarang nak cerita pasal Hari Konvo ke 25 di UUM
Konvo di sini sampai seminggu tawu, tapi berbaloi gilew sebb setiap hari ade artiss datang. Ade juga jualan2 murah dan lelong bagai. Pehhh.. harga tokse habaq laa sebb murah nk mampusss.. Sampai duit aku boley habis laa dalam sehari. Tapi alhamdulillah aku boleh control nafsu utk tidak terlalu boros sebb bukan ade duet punnn.. Duet ptptn pun tak dapattt lagi. *cehhh,, mcm aku amik ptptn je. 

dah dah nak story pasal program konvo nie. 

FISRT DAY, cube teka artis mane yang datang memeriahkan pembukaan konvo???

Ini dia my SUPERMAN.

FAIZAL TAHIR.
Berlangsunglah perasmian Hari Konvo yang ke-25. Then, ade bunga api bagai.

SECOND DAY, ade siapa? Hummm,, jup2 aku lupa seketika sebb dah terlepas lama dah nie. Ohh yeay, kite ade IMAM MUDA yang kacak lagi hensem. Bagi aku je laa. Haha.

Imam Muda Jaabar, Juara Imam Muda musim kedua.

For the THIRD DAY katanya kumpulan WINGS?? ohh man, aku pun tataw sebb aku bukan pegi punn..

FOUTH DAY, orang kata artis indie berkumpulan. Sape ehhh? Sekali yang datang 6th***. Pehhh tak caya aku, makanya terlepas konsert mereka mereka sekalian.

Ini dia 6ixth Sense.
Setakat nie meriahkan artis yang datang? humm,, ade lagi ramai ni yg belum cite.

The FIFTH DAY.
Kumpulan Nasyid UNIC.
Kumpulan Nasyid Firdaus.
Then, malam kemuncak Hari Konvo di UUM iaitu malam penutup. Artiss nie datang? Ohh, aku tak pernah pergi mana2 konsert di atas. Just dengar desas desus dari orang je. 

The SIXTH DAY.
ADIRA.
Humm,,mcm mane? Agak2 meriah tak?? Pehh dengan makanan yang dijual teramat banyak dan jualan sana sini. Ditambah perasa pula dengan jemputan artis. Ohhhh.. universiti yang lain macm mane? Mesti lagi meriah kan kan kan. humm.. Okayy aku rugi sebb terlepas semua artis2 di atas sebbnya lama aku tggu tak  muncul2, last2 aku nak balik baru nak mai. Next time konvo atau hari bukan konvo jemput laa ramaia ramai artis lagi yerr. hihi :))

Okayyy, kepada kakak abang yang dah abis DEGREE, MASTER, PHD tu. TAHNIAHH laa korang sebb dah graduate dan boleh keluar dari bumi Sintok nie. huhu, aku pula menunggu peluang utk berjubah BIRU warna (haha. mcm nama lagu uum pula) bertopi petak dan memengang segulung ijazah di atas pentas, pastu ade org amik gambar. haha. Kawan2 tolong doakan kejayaan saya di bumi Sintok ni yer. Pastu amik gambar seluruh universiti. *tiap2 pagi sampai ke petang sepanjang minggu konvo ade je orang amik gambar sane sini dengan jubah sewa tu. hihihi..

SEKIAN dari saya yang comell. *ahhh perasan. haha ^^,

2 comments:

ورداحوسنى said...

hamboih dye. nk nk blajaq ke nk enjoy ni ilya? hahhaa. btw nice event. gdluck kau kt uum tuh. eh, kos ape??..

Lia Kama ♥ said...

Thanks warda, kos accounting. huhu. kat u laa enjoy2. bile lg kann..