"Every secret of a writer's soul, every experience of his life, every quality of his mind, is written large in his works"

Wednesday, October 24, 2012

JITRA, selamat hari raya ^_^'

Selamat Pagi LK's. hahaha =__=
*pehh pagi2 dah bersin bersin  nie, abis terabur air liur basi  merata, hee~

Ehhh.. nak bagitawu satu dunia  nie, aku dah kat umah. hahhaa. Okayy, poyo je padahal semua orang balik nak tolong sembelih unta lembu kambing bagai kan. Ayam tak perlu mention laa sebb hari2 sembelih ayam. 
Benda pertama yang aku nak tengok setelah jejak Manjung mlm tadi iaitu JJ a.k.a AEON, okayy tak siap lagi toksah nak berangan. (^^")

Huummm,, nak story sikit kesah sebelum pulang ke rumah halaman, mcm pelik je bunyinyer. humm,, kmpung halaman laa. Sehari sebelum semalam iaitu SELASA, aku pergi Jitra. Hahaha, gedik gatal bagai nak jalan2 kononnya. Blaahh laaa weehhh, last2 berjalan satu Jitra hari tu.

Yang paling aku tabikk laa KFC dia perlu ke letak kat dalam2 antara bangunan2 tu? ehhh.. strategik gilew tempat kau. cube laa letak kat depan2 jalan raya tu. Dah laa time tu masing2 ngidam nak kfc juga sampaikan 3org kami bertanya lokasi kfc. Ahhh,, muka muka tak malu memang laa suke bertanya sesat jalan. Haha. Aishh.. last2 masa abis sebb mencari kfc je.

Disebbkan terlalu excited nak balik punya pasal sebb dah puas menonton wayang, sampai tersalah naik bas. Bas tu nak ke PERLIS? okayy, silakan turun wahai penumpang yang tersalah bas. Sila cari next bus stop di hadapan sana. WHAT THE ****... ohhhh lupa, memang hari ni kami nak jalan kaki seluruh Jitra. Punya laa jauh nextbus stop tawu, bayangkan dari KFC tu nak ke Pejabat Hutan Daerah Kedah Utara. Okay,, kami suke sangattt. Dari kenyang terus lapar balik. Berbaloikah??
TAKEN 2 terbaekk!! 10 bintang.
Muka paling hepi dapat KFC, Jawaaa jawaa sekalia ^__^
Asal tudung aku mcm tu? 
Perasan model, booo~
Ini bus stop yang dicari2 selama ini?

Perhatikan betul betul.
Bus stop yang membelakangkan tennis court yang terbiar.
Kesimpulannya, sila pastikan anda naik bas yang betul dan bawk orang KEDAHH sekali. Ini bawak org Johor, Kelantan dan Perak memng sesatlahh kat negeri orang. Muka muka tak malu memang suke survise sendiri. TERIMA KASIH kepada pihak MaraLiner sebb hantar kami sampai ke uum, cehh sebb kau juga ku salah naik bas. haha ^^,

Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidiladha.
MAAF ZAHIR DAN BATIN. 

1 comment:

shafiqabdshukor said...

jalan2 sebelum balik raya nmpk..
salam aidiladha