"Every secret of a writer's soul, every experience of his life, every quality of his mind, is written large in his works"

Friday, June 1, 2012

I'm working NOW.

Selamat Pagi semua, 
buat budak2 matrik TAHNIAH sebb berjaya menghabiskan orintasi dan selamat bercuti hujung mggu buat minggu pertama di sana ! haha :))


Bukan nak cite pasal nie. tapi pasal FIRST DAY i'm working.
humm, okee aku bekerja di PETRONAS. Kerja aku tengok2 stok jew. Pastu termenung. best ke? mula2 tak best sebb tak kenal sangat tapi aku tawu pekerja2 kat situ sporting gilew, hari pertama aku pun diorng dah tunjuk perangai yang gile2 tu. Tak tahu pula ape yang terjadi pada hari2 yang seterusnya. Mudah2an semakin best laa sebb aku tak suke kerja yang membosankan yang tak byk keje. huh~


Okee, sekarang nak bgtawu yang aku kerja petang minggu nie dan dapat nie :))

Aku dapat lengan panjang laa saiz M, kecik juga badan aku. hihi :))
Bertambah semangat laa dengan baju nie, tapi panas dowh. okee2, ini jadual shif keje aku.


SHIF A 07:00 - 15:00 
SHIF B 15:00 - 23:00 

7 jam je weh, kalau nak dibandingkan dengan keje yang dulu 12 jam pastu kene buka tutup kedai memang penat laa,. Pastu nak rehat solat pun payah. so, keje sini rileks sikit then rehat solat pun boleh je. Then, nak bagitawu walaupun gaji sikit tapi berbaloi sebb Hari ini kan 2 JUN Besday Yang DiPertuan Agong jadi dapat triple payment sehhh.. Tak payah susah2 buat OT ke apa. huhu,, kalau keje dulu tetap rm600 walaupun ade OT ke idak ke cuti umum ke tetap gaji sama then 12 jam mesti FULL >>


Nak cite sikit hari FISRT DAY keje iaitu pada 1 JUN 2012 :)


Time nie sume pekerja yang lama dapat gaji, tersenyum lebar muka diorang. haha, aku tengok jew. Time ni dapat shif petang then bekerja dengan Pak Din, Cik Man, Abg Shafiq, Kak Filzah. Bile malam pelanggang tak ramai, jadi masing2 bosan. Diorang pun pegi laa MCD konon sebb duet dah masyukkk.. Yang untung aku sebb terLANGKAH kaki KANAN, rezeki jangan ditolak. Dapat makan free, memang kenyang laa. Tak payah makan balik tu. Hari tu juga ade insiden yang lawak tapi aku buat bodo jew. Malu sehhh, naseb sume otai2 buat tataw. hahhaa :D okee, now stop talking about that. I'm want to go working now. bye.

Everything we do must start frow scratch.

2 comments:

aiman said...

same laa kijer kite, HAHAHA :D

Lia Kama ♥ said...

iye? haha :))