"Every secret of a writer's soul, every experience of his life, every quality of his mind, is written large in his works"

Saturday, November 7, 2009

Father's Birthday ^_^


Lokasi: Dusun Buah-buahan, Bota
Tarikh: 7.11.09
Masa:11.00-12.30tgh

Hari ini genap 51 tahun ayah sambut hari jadinyer..walaupun dah berumur tapi kami masih ingt hari ini. Mak awal-awal lagi dah bagi hadiah kat ayah iaitu sebuah laptop, kebetulan laptop ayah rosak bb adik-adik sy men game sepanjang waktu, aq lak asyik online jewp.. tu yang rosak tu.hahaha =)) Best arr ayah, waktu besday aq tak dak bg present kecuali kakak sy, tu pown ta beli lagi present sy bb busy sgt kata dia.
Berbalik pada hari ini, awal-awal lagi aq dah bangun dalam pkl 8.30 bb sakit perut (cengeng punyer perut kalo tak ta ingin aq nak bangun, tido sampai kul 10) Hurm,..pagi tur sume tgk tb seolah-olah tak de aper2 program, aq pown diam jew bb aq tgh frust menongeng bb ta dapat join Pyjamas Party kat rumah Fatin (sebab parent aq ta bagi, tension aq!!) Dalam kul 10.30 tu aq curi2 online guna laptop baru ayah (tinme tur ayah tgh tido). tetibe terkantoi dengan mak aq masuk bilik tgk aq tgh online, tapi aq ingat mak aq nak marah rupenyer nak join sekaki. hahaha.. Pastu, mak aq suruh bersiap bb nak pegi Dusun katanyer (time tu aq tgh pikir sejak bile mak aq adew dusun, sedangkan atuk aq pown tak dak dusun). Aq pown diam jew terus gi bersiap, yg adik aq asyik tanya nak gi mane (mak aq pown tipu diorang, mak aq kata nak gi mandi waterfall. hahahah..sekelip mata kene tipu bulat2)..
Pukul 11.15 kami sampai kat dusun tur (rupenyer dusun buah-buahan milik kawan parent aq). aq tengok mmg banyak gilewk buah-buahan tur. Masa tur yang adew buah manggis, rambutan, durian, dukong..(agaknyer tgh musim dia kowt).. Memang banyak rr buah, time tur kene jalan cepat2 takut buah durian jatuh ta psal2 aq pengsang kat situ. hurm,... kalau nak tawu Durian Johan Pahang mmg sedap arr,, walaupun aq ta suke buah durian, tapi selepas tengok warne dia yang menarik hati, aq terus makan. mmg ta menyesal arr bg org yg ta suke mkan, sedap dowh!! Pastu, adew guk makanan len kat situ mcm mee goreng, bihun goreng, karipap, makanan jawa (apatah name dia). aq melantak jew bb ta makan dari pagi bb sarapan mak aq wat cucur udang jew. ta suke!
Dalam kul 12.30, kami balik tapi pegi Ipoh dulu bb nak amik abang aq!
Memang best arr bb first time dapat gi dusun, sekurang-kurangnyer bile cikgu tanya "Pernah nampak pokok manggis tak?", aq ley jawab "Pernah!" hahaha.. yang ta pernah tengok tu, jujur arr kata ta pernah.
hehe =))

No comments: