"Every secret of a writer's soul, every experience of his life, every quality of his mind, is written large in his works"

Thursday, November 26, 2015

uum ≤ two months.

It's less than 2 months I will be here.
Insha Allah :)

Bermulanya langkah kaki di pintu pagar Universiti Utara Malaysia, Sintok Kedah, be like a lots of question in my mind. 

A few of that questions are:

▪ ooo.. wujud uum rupeyer. That's mean selama ni hanya tahu uitm, ukm, um, usm, utm, semua2 yang belah sabah sarawak tu laa but universiti belah2 hujung utagha ni serius tataw  langsung termasuklah UniMAP. maap lerr, hehe.

▪ Ya Allah, jauhnya kat pendalaman. Sebb dapat dpp sme bank, bukit kachi dari sem 1 hinggalah sem 7 dan juga stay in same room. Alhamdulillah dipermudahkan segalanya. tak perlu usung2 barang pindah dpp.

▪ Ya Allah besarnya dan serabut mencari-cari kelas dimana. This is for the first month in first sem ok, but now dah tahu semua bilik kuliyah in cob only. hehe. kalau tanya bilik kuliyah BK2 di colgis tu memang tataw laa.

▪ Alahai.. hari-hari kene bangun awal dan tunggu bas for going to the class. This reaction for the person who is first time know about university life. but it is just for temporary reaction but now i beat to tell you that school life is more fun, more happy, more smile, more everything better than university life. *this is my opinion, not you.

But now, i'm here; in the jungle, in top the hill for 3 years and 3 months (since sept 2012 until now). Then, I will nomad to another place soon. 

Alhamdulillah, perception for the first time masuk uum akhirnya membawa kepada 1001 kenangan yang terindah disini. Sebenaryer lately ni tetibe rasa sedihh sbb tgk kawan2 dah start ckp pasal nak intern la, nak abis belajar bagai laa. Bila dipikirkan balik rupeyer cepat masa berlalu, tak tahu dah cukup ke ilmu yang ingin di bawa nnt, dah cukup ke kenangan yg ingin disimpan nnt, dah cukup puas ke jumpa pelbagai ragam org di sini, dah memaafkan semua yg dikenali atau still ada yang tertinggal, dan dah cukup baikkah kita terhadap org lain sebelum nak pergi jumpa yg lain?

Ok belanja sikit cerita je harini ;)

dan nah belanja latest picture i'm here.



" Always trying to be the best for the peoples
Always trying to keep the best for Allah. "
(lk:2015)

No comments: