"Every secret of a writer's soul, every experience of his life, every quality of his mind, is written large in his works"

Monday, May 5, 2014

holidayyyysss day. LABOR DAY.

Bismillah.

past is the past. future will coming.
i'm happy if you happy. i will keep praying.


mungkin belum terlambat nak ucap HAPPY LABOR DAYsss, 1MEI2014.
semua lecturer cuti, maka students pun nak cuti juga.

okay jom #throwback #throwback #throwback
balik apa yang dibuat seharian cuti hari tu.

kami ke sini :) ehh. just menyinggah je alang-alang pak belalang dah sampai ke Taiping kan. Thanks to PRO-DRIVER. pehhh. sumpahh dasat gilew kau bawak esahh oii. Aku pun ternganga terkedu terkelip-kelip mata tersemua la. tabikkk laa kat driver seorang ni, pandu kete manual macam tengah race dalam litar sepang laa aku cakap. siap sempat pandang kiri kanan belakang lagi tu. paling tak ley blahh boleh pakai tudung siap bagai sambil memandu. *Alhamdulillah selamat pergi dan balik, even terlupa baca doa naik kenderaan. haha.



orang utan je banyak. BUKIT MERAH LAKE TOWN namayer.

sampai dah lewat petang memang tak laa nak masuk mandi kann.
tapi satu tempat yang sangat menarik di sini.

BURMESE POOL taiping.

serius best gilewww sebb air terjun kann. sampai2 terus terjun. okayy tipu. pi laa tukaq uniform dulu. takkan nak mandi pakai kain pula. aishhh.. ramai juga laa kat disitu dan ditemani juga si monyet-monyet sekalian. ingatkan dah keluar uum tade laa kawan baik nak ikut, rupeyer sampai ke Perak ada juga. 

MONYET DAN KAMI TERPISAH TIADA -_-


Subhanaallah, serius cantikkk gilew air terjun ni. dengan air yang sangat sejuk. kalau dah rendam kompem laa tak nak naik dahh sebb sejukkk gilosss. fuhhh.. walawehh dah siap abis mandi kene usha dengan monyet? punnn bolehh kan monyet. yang lagi best tandas awam dah tutup time balik tu. ehhh..mcm mane nak tukaq baju yang basah ni. *actually, baju aku punn dah kering sebb mandi tak rendam badan sangat. sejukk habaq maii, kaki je masuk air. haha. bek tak payah mandi kan kalau mcm tu ==' okayy, balik balik dengan pakaian mandi yang basah tu. mcm ta biasa pula kaannn, letak laa surat khabar banyak2 buat lapik nak duduk. lalalala~
sekejap je kat Taiping. tapi banyak rupeyer tempat-tempat yang menarik kat taiping ni. waaa~ nak mai lagi laa. banyak lagi tempat ta explore dan jelajah lagi ni (--)

2MEI2014.

jom balikkk uum tapi singgah sini sat.

ESCAPE penang. kami datangg.

then sampai tengahari dalam pukul 2 baru dapat masuk. motipppp? hujan petir sambung menyambung kot.. nak mati time tengah bersuka ria ke? tunggu laa hujan reda sat dalam 30 minit. Alhamdulillah, akhirya awan kembali cerah dan matahari memahami kami, tidak terlalu panas. okayyy jommm masukkk dengan tiket yang berharga rm**. kbye.


watak-watak dalam ESCAPE the series.  ig : liyakama

fun + scary + tired + enjoy.

best yang teramat mcm tengah buat latihan ketenteraan. haha. sesuai untuk orang yang suka adventure activities ni. suasana theme dalam hutan. 

okay, last but not least.
tak sempat nak pi :

1. Batu Feringgi. 
2. Bukit Bendera (untuk kali kedua). 
3. Taman Botani (just for photoshot.hehe~) thennn.
4. Gurney Plaza.
5. Queensbay (for second time again).

DONE all for two days. tepat 11:30pm sampai bilik.
Alhamdulillah.Thanks all for that day.
keep the memory together till Jannah. Insyaallah.

watak-watak for HOLIDAY labor day.

AISYA (tolongg..aku tataw nama penuh dia) maaf yer cik pro-driver :)

dunia dan ujian terpisah tiada.
doa. harapan. tawakkal.
semoga Allah maha mendengar.
Ingat, sakit didunia tak sehebat diakhirat.
Luka dihati mohon sembuh segera :)

lot of love.
NUR ILLIYA.

No comments: