"Every secret of a writer's soul, every experience of his life, every quality of his mind, is written large in his works"

Thursday, May 2, 2013

MAY, election month. -__-

Bismillah.
Happy opening MAY.

Say HI to miss MAY,
I'm grateful to God because until today i can breath and see Allah's creation.

Ohh okayy,
HAPPY PRU's Holiday too.
wahh~ sangat gembira kerana PRU pelajar dapat cuti juga. Lagi seronok apabila dalam 8hari juga laa uum bagi cuti.woooo~ heaven gilew. hehe.

Humm.. tahun ni tak cukup umur utk mengundi lagi. Tggu la lagi 5tahun baru boleh datfar pru. Itupun kalau ingat nak daftar kann nnt. hehe. Nmpak laa malas nak amik tawu pasal politik ni.

Musim PRU musim paling stress sekali sebabnya :

1. Merata2 iklan tv pasal pru.
2. Lepas buletin je pasti satu jam rancangan khas utk pru, salah satunya ialah MANDAT. (aritu naib canselor uum ade cakap dalam mandat tu juga. *okayy, just nak bgtawu je dan bangga seketika.)
3. Setiap masa setiap saat kalau boleh nak pasang lagu mari mengundi versi baru tu. *sampai dah boleh hafal.
4. Fb twitter blog formspring ke ape ke semua nak tulis status pasal sokong mane.
5. Penuh satu negeri satu daerah satu kampung satu rumah nak balut dengan bendera masing2.
6. Ade sesetengah lecturer mengajar luar subjek sebab cakap pasal pru. 

Fuhhh..penat nak memahami politik ni, tak boleh nak masuk campur sangat juga sebb tak layak lagi kann. Tak layak buat laa mcm budak2 sikit, kutuk sane kutuk sini. hehehe.

Selagi belum tiba tarikhnya, selagi itulah kita akan dengar perkataan TUKAR dan KEKAL.
Hidup TUKAR! ehh sudahhh, terkantoi pula sokong mane. Okayy, hidup KEKAL juga. Fair and square kann? hummm..lantak kome laa nak sokong la, asalkan nnt dah menang tidak akan ade sebarang perbalahan mahapun pergaduhan dan sejarah 13 MAY 1969 tidak berulang lagi. Insyaallah.

Thanks God because our country peaceful and prosperous until today.


Opening May with Bismillah.
I'm falling IN LOVE with Capital IR. awww~ haha. okayy over je lebih.


mysuperHERO <3 p="">

HAPPY VOTING for MALAYSIA's MINNSTER.


No comments: