"Every secret of a writer's soul, every experience of his life, every quality of his mind, is written large in his works"

Wednesday, March 13, 2013

Alhamdulillah, surat dari langit. THANKS GOD.

Assalamualaikum dan Salam Satu Malaysia! *eceh nak skema pula kannn.
Dekat sebulan dah tak update kan.
Sebb yer tade benda nak ditulis, pastu busy assignment lagi. Pelajar universiti la katakan, kene la buat2 busy sikit walaupun tak busy sebenaryer. hehe.

Hari ni 13/03/13. Hummm,, cantik kan tarikh tu. Ececcece nak puji puji bagai nampak, padahal hati  dah tersenang lenang dan muka dah tersenyum lebar sampai nampak gusi tuu. hahahaha. Dah dah laa nak bermadah madah memuji bagai tu.


Ehem3.. korang pernah nampak benda ni tak? Okay, sudah terang lagi bersuluh. Portal JPA laa kan. hummm.. tapi korang pernah buka ke portal ni? Mesti yang tade urusan tu tak pernah buka kan kan kan... HAHAHA. Alar, start hari  ni korang try la buka, pastu login mane tawu rezeki dari langit turun ke korang dapat biasiswa or pinjaman or others. hehehehe. Tapi sape yang tak sign up mmg tak dapat login la kann.

Sebelum tu, terima kasih Ya Allah, bersyukur sangat atas rezeki yang diberi olehNya. Alhamdulillah, atas berkat doa mama ayah dan semua, rezeki itu datang dengan tibe2 tanpa diduga. Hummm... 

Kisah yer begini, semalam ade call dari KL, number yer 03-88853892 tapi tak angkat pun sebbnya tengah ade program sampai ke petang. Dah sah2 ni number pejabat takkan nak call balik lepas pukul 5 kan. Dengan terasa tidak kepuasan hati, mintak MR.GOOGLE tolong searchkan number ni kat yellow page. Hah! Sekali keluar rupeyer number tetttt ***. Alhamdulillah, itu je kata2 yang difikirkan jika betul andaian pada ketika itu. Dah tu petang tadi baru dapat call balik number tu dan org tu suruh buka portal di atas tu.


Subhanallah, sungguh tak terkata ape lepas nampak benda ni. Niat terus nak buat sujud syukur. Serius tak terduga dengan rezeki yang diberi. Okayy, tapi jangan leka dan lalai. Pelajaran harus ditingkatkan lagi, usaha perlu dilebihkan juga. Semoga dapat menghadapi hari hari yang akan mendatang dengan lebih mudah dan semoga Allah mempermudahkan urusan aku didunia dan akhirat. Amin.

For the last sentences, THANK YOU ALLAH!
Sekian. (^^)

No comments: