"Every secret of a writer's soul, every experience of his life, every quality of his mind, is written large in his works"

Tuesday, September 11, 2012

I L O V E UUM.

Assalamualaikum..
lalalalaa.. lap lap sikit blog aku nie, dah berhabuk bagai. huhu.

Okaayy, FIRST sekali nak bagitawu nie yang NOW, I'M UUM's STUDENT okayy! haha. Bangga gilew dapat jadi warga uum. pehhh.. oppss! maaf kepada students u lain sebb saya berasa amat bertuah jadi student hujung negeri di BUMI SINTOK nie. Korang jangan jeles tawu. Walaupun u aku nie "hutan" yang kononnya org pikirkan, kenyataannya iainya adalah hutan yang maju. Kenapa aku kata mcm tu? Sebab uum banyak pokok keliling jalan, sebb tu mcm hutan. 

Pastu aku nak maklumkan UUM adalah UNIVERSITI PENGURUSAN TERUNGGUL di negara. hoho. Nak bangga lagi la nie. wee~ Kat sini lain dari u yang lain, kemudahan fasiliti adalah terbaik laa aku cakap. Tak percaya? Nnti aku bagitawu kat sini ade ape yang korang tak de. Mulanya aku sendiri tak dapat bayang u aku nie mcm mane. Aku pun mcm korang pikir yang u ni kat hutan, so mesti tak best. Tapi kenyataannya tidak, UUM adalah sebuah u di hutan yang maju membangun. Moh laa kita ramai2 melawat sini. Hah! kat sini penduduknya saja dah lebiy kurang dalam 20 000 org, u korang ade sampai ramai mcm tu? Tak kan, so korang agak2 u nie besar mane??

Humm,, aku malas nak cite panjang panjang lagi, karang korang tak percaya ape yang aku cakap. So, just see the pictures for view of my university. Thank You for visiting !!

Peta UNIVERSITI UTARA MALAYSIA.
 Dengan ini saya memperkenalkan UUM  

Pintu gerbang masuk UUM.


Dewan Muadzam Shah, dewan utama UUM.
Bangunan FAKULTI UUM. Ade 3 fakulti besarr di sini.
Bangunan CANSELORI.
Pemandangan hadapan jalan masuk ke Canselori.

Perpustakaan UUM, 5 tingkat.
Pemandangan tepi perpustakaan.
Pusat Kesihatan UUM.
Bangunan PALAPES UUM.
Dataran PLKN di UUM.
Flying fox.
Bangunan SUKSIS UUM.

Masjid UUM.
Komplek Islam UUM bersebelahan masjid.

Stadium UUM.

Kolam renang UUM, mengikut saiz acara OLIMPIK.
Padang Menembak UUM.
Kawasan FUTSAL, BOLA TAMPAR dan BOLA KERANJANG.
GO CART di UUM.
Pusat Ekuin a.k.a KUDA.
Okaayy, ni baru sedikit pasal UUM. Mungkin korang ta jelas lagi kan? Satu je cara ye nak tawu pasal keseluruhan UUM nie, datang ke sini atau mungkin boleh jadi STUDENT UUM. huhu ^^,

Ini pula bas yang aku kene naik hari hari setiap masa untuk ke kuliyah  ^__^



Kawasan asrama aku, BUKIT KACHI.

Masjid antara dua dewan penginapan pelajar, DPP.
DPP SME Bank. 
DPP Bank Rakyat.
Ohh lupa nak bagitawu,, ramai artis dan orang ternama sering datang sini seperti AARON AZIZ. DATO MUKHRIZ DR MAHATHIR. FARID KAMIL. ANUAR ZAIN untuk setakat minggu kedua aku di sini. hehe~

SEKIAN sahaja view of photo about my university, UUM. Thank for visit my blog. TQ :))

No comments: