"Every secret of a writer's soul, every experience of his life, every quality of his mind, is written large in his works"

Thursday, February 17, 2011

Second S T A F.

Nie gambo kedua yang aku baru dapat. So, nie second story pasal member sekerja aku.
Tumpang Lalu, maklumat pasal mamat nie.


Namanya Muhd Asyraf
Panggilan untuk dia Acap
Umur sebaya dengan abang aku juga rupanya iaitu 2x tahun
Tarikh keramat dia 30.06.199x
Tinggal di Manjung,
Staf paling muda dan sentiasa tunjukkan senyuman colgate walau dalam apa keadaan pun.

hah! tengok gamba kat atas nie, senyuman dia menawan kan? Sape je yang boley bagi senyuman macam tu. Masuk-masuk kerja pun dia dah tunjukkan senyuman dia. Jadi, semua senang melihat dia tersenyum sentiasa.

Ceritanya macam ni, Acap adalah orang kedua agaknya tegur kami diambang permulaan kami keje di tesco. Suka tanya banyak laa juga, tapi kurang bersembang dengan kami. Gelaran kami bagi kat dia sebelum tawu name dia ialah 'Abang Sombong'. hahahaha, sorilah sebab mula-mula tengok mcm sombong je, sebenarnya Acap tak mcm tu. Dia friendly dan suka senyum! itu yang penting. 

Pusing-pusing satu manjung, rupanya Acap nie adik kepada senior aku iaitu Muna Fatin. Adik dia rupanya, patut laa ada-ada iras aku tengok.humm,, Acap nie rajin juga orangnya. Ada satu hari tu, dia lap habuk-habuk kat semua bahagian + sapu sekali. huh! jarang nampak lelaki serajin mcm nie. Bile ditanya kat rumah ada buat mcm ni ka. Jawapannya 'tak langsung'. hahaha, biasalah kalau dah bosan tak dak pelanggang memang tataw nak buat apa kan. So, rajin2kanlah diri supaya tidak dikomplain oleh manager. Best juga dapat staf macam dia, ley diajak bersembang juga. Kadang-kadang boley tolong dia letakkan label harga. 

Cukuplah cerita pasal Acap. Next story akan tiba jika telah dapat gambanya. hehe. Nanti tak kenal pula kalau tak dak gamba an. =.=





No comments: