"Every secret of a writer's soul, every experience of his life, every quality of his mind, is written large in his works"

Wednesday, November 17, 2010

Annual memory ♥

Allahuakhbar..allahuakhbar..allahuakhbar..
Dalam keadaaan tergeliat sambil melihat jam, 'Pukul 9.30', desis dalam hati lalu berkata "Patutlah dah takbir, orang dah abis solat raye rupenye". hurm,, bangun lalu mamantau keadaan sekeliling, adik-adik aku still nyenyak tido dan berada di alam fantasi. Huh! semua tade dah pergi masjid agaknyer,. hurm,,sumpah aku tido mati sebab hujan yang lebat malam tadi dengan kesejukan yang berasa seperti di kutub utara, tido di rumah papan original pula tu. mane tak menggigil malam tadi sampai ta sedar nak bangun, nyamuk sekor pown ta berani nak gigit dan ganggu aku tido sebab aku dah pasang pendinding untuk diorang. agak-agak pukul 10.30 baru bersiap takut kene marah dengan parent sebab ta siap lagi. kemas-kemas tempat tido dan sarapan. Wow! atas meja sudah terhidang nasi impit, rendang ayam, kuah lodeh, kuah kacang, cekodok, kek gula hangus, kek buah-buahan, mihun goreng, banyak gilew makanan pagi tu, penuh satu meja sampai ta cukup satu meja, tambah lagi satu meja. 

Kemudian, diajak pergi ke masjid untuk melihat penyembelihan lembu, tapi aku tak pergi pun sebab ta tahan bau lembu dan ta boley lembu menangis (pengalaman tahun lepas dah pernah tengok depan mata lembu disembelih, serius lembu tu menangis aku tengok, air mata dia mengalir membuatkan aku sedih gilew dan buat aku takut nak mati). aku hanya tunggu di rumah, tolong embah kemas rumah, cuci pinggan, then melantak lagi. hahhaaa, sape suruh korang pergi masjid, semua aku melantak abis laa. 

Pukul 3.30 ptg balik ke manjung, 
Malam sambut besday boy hari ini, 17 November 2010 iaitu Mohd Nazmee Kamaruzaman dan belated besday iaitu Kamaruzaman Osman. Suprise party dari kami satu family. First, sediakan tempat letak kek, mcd, air. just itu jew makanannyer. Ayah dah balik dari masjid, panggil besday boy turun. Lampu off, then pasang lilin. Besday boy turun terus nyanyi lagu dan tiup lilin. Terharu ayah dan besday boy sebab dapat sambut pada kali nie secara ramai-ramai. Enjoy pada malam tu. Then, acara pembukaan hadiah dari mama kepada ayah, sebuah telefon baru iaitu Nokia E72, abang pula bagi besday boy sehelai baju. Seronok aku tengok family aku dapat berkumpul dan celebrate suprise macam nie. Just akak jew tade, tahun depan nak semua adee baru meriah.
___________________________________________________________
Adik Tidak Rasmi 


Nama dia Mohd Harris Asyraf.
Terlahirnya di dunia pada 14 November 1993.
Menetap di Taman Samudera.
Merupakan seorang adek yang baik, peramah, tought dan 
menyeronokkan apabila bersembang.
Semoga adik happy selalu.

6 comments:

حر یص harris said...

hey...budak2 convent ne ska wat saya terharu kan????hehee...sy ngan smue kawan2 sy sme jea...xde la baik tahap maximum...pernah jugak buat salah.....btw,sronok ade seorg kakak cam awak!!sebab sye xde kakak rasmi...hehehe....thanx kakak!!!!smoge akak berbahagia selalu....:)
sayang kakak!!!

Lia KAMA =) said...

hahaha,,okee adik. jaga diri =D

حر یص harris said...

haha,kakak!!!adik lahir 1993 la....bukan 2010...bhahaha:P

Lia KAMA =) said...

alamak adek, tersilap laa.
da tukar daa. hee~ sorry adek! =D

حر یص harris said...

hahaha...xpe2.....xkesah la....kalo 2010 pon ape salahnye akak...heee...bleh jd baby 2010...hahaha:P

Lia KAMA =) said...

hahaha, nak juga jd baby lagi, tak nak spm laa tur. haha =D