"Every secret of a writer's soul, every experience of his life, every quality of his mind, is written large in his works"

Tuesday, March 11, 2014

Quarter OF ALMANAK (: Doakan mereka.

#ootd : black and red.
*okaylahh over.

Bismillah.
Please Pray for MH370. thanks (:

Dah lama sangat ta update blog.
Progress terbaru? busy assignment, busy program kelab, busy itu busy ini.
haaa.. nampak ta kesibukan yang melanda sehinggakan lupa nak telefon mama. Subhanaallah, lewat malam baru teringat mama ayah :( sorry mama ayah. sedihh..rasa nak balik, nak makan ayam kampung, sayur salad, chewy chezzy.ehh haha. Tapi serius excited tak sabar nak balik midsem sebb nak hadiahkan pada mama dan ayah. heee~ okay2. benti sedih2 bagai tu. Sekarang fokus pelajaran, projek dan program (:

Alhamdulillah,
Saya berasa sangat berbesar hati kerana menjadi sebahagian daripada ahli KELAB PENYAYANG UUM.
Subhanaallah, terasa sangat gembira sebb telah berjaya laksanakan 3 buah aktiviti.

Orite, FIRST program yang telah berlangsung adalah Kursus Induksi Kelab Penyayang (:
06.03.2014 - 07.03.2014.

Just nak tunjuk yang saya mula layan FIXI (: sekian.




Nak brief pasal program yang pertama ni.
Berlangsung selama 2hari. Serius 2hari, tak tipu.
Okay, for the first day :) Malam Jumaat. Sesi perkenalan dan merapatkan ukhwah antara ahli kelab.
Syabas dan akhiryer berjaya. Now, we are like a family. but i'm sorry everybody sebb aku still ta ingat lagi nama sesetengah exco. Ohh kenapa aku begini? cepat sangat lupa dan sukar untuk ingat. Subhanaallah, waaa~ kadang2 rasa nak nangis je, bukan sebb ta ingat nama exco tapi bila nak menghafal pelajaran sungguh beban bagi aku. walaupun dah menghafal, kompem akan lupa balik. Ya Allah, permudahkanlah aku didunia ini. Amin.

Okay next day : Friday in LOVE. ehhh. *nama cerita 8tv.
Bermulalah Kursus Induksi anjuran Kelab Penyayang. Kali ni orang luar committee pun boleh join yang dipanggil SAHABAT PENYAYANG. Welcome to the club guys.

SECOND programme : Skuad S.A.Y.A.N.G. 11.03.2014
btw, bergabung dan meletop bersama program MOTIVASI bersama ANAK-anak YATIM (:


kek TIRAMISU yang sangat sedap dan murah. ini SERIUS! 
Nak tumpang mencelah buat iklan sekejap. Kek yang sangat menarik decoration dan macam2 jenis kek yang sedap2. Anda semua boleh mencuba usha fb ni : HANNANI CUPCAKE . Jom mencuba (:

 



Alhamdulillah. masuk hari ni kali kedua datang ke Kompleks Penyayang Tun Dr.Siti Hasmah. Sem lepas pernah pergi sekali je sebb ta bape nak join dalam kelab. Tapi sem ni Insyaallah berpeluang dapat pergi lebih dari sekali dan mungkin akan lebih rapat lagi dengan adik-adik yang ada kekurangan keluarga tak seperti kita. Dengan sekali sekala menziarahi mereka, Insyaallah mereka akan gembira dan tersenyum setiap kali bermain berborak berjenaka bersama kami, skuad SAYANG. Insyaallah next program kami akan datang lagi dan sedih sayu pula tengok budak2 ni masa nak balik. Siap pesan lagi, "nanti abang2 kakak2 datang lagi taw" dan salah seorang berkata kepada pakcik bas "Nanti bawak kami ke UUM pula yer".. Subahannallah, sungguh teruja dan terharu mendengarnya. Betapa besar keinginan mereka untuk keluar berjalan-jalan dari kompleks tu. Kalau ada rezeki yang melimpah dan kalau ada umur yang panjang, Insyaallah impian adik-adik ini akan kami tunaikan.

LASTLY, ayuh sertai kami menjadi sukarelawan untuk membantu masyarakat sekeliling. Untuk mengenali Kelab Penyayang UUM dengan lebih dekat boleh berkomunikasi di : SAHABAT PENYAYANG UUM .
*hanya untuk pelajar Universiti Utara Malaysia sahaja. SEKIAN (:

Bismillah. May Allah ease and give the guidance (: Amin.
"Impian tidak akan terwujud dengan sendirinya. 
Harus segera bangun dan berupaya untuk mewujudkannya"

YOU NEVER KNOW HOW STRONG YOU ARE UNTIL BEING STRONG IS THE ONLY CHOICE YOU  HAVE.

LOL.
me (:
thanks ALL. thanks ALLAH.
Always pray to him. Hope this sem i meet him and please give a smile to me for a day of this year.
never have time to forget you. #AA.


No comments: