"Every secret of a writer's soul, every experience of his life, every quality of his mind, is written large in his works"

Saturday, May 25, 2013

Putera Gunung Ledang di PARIS >>,

Bismillahirrahmanirrahim,

25.05.2013. lagi 6 hari nak FINAL sila alert.
Tahniah Lia sebb tak study lagi.
Ehem,, bile nak insaf ni? Kata nak dekan sem ni. Pastu usaha yer mane?
Okay, memang nak study tapi kene start pukul 3pagi sbb time tu baru mood yang pergi baru kembali. heee~


sebelah kiri versi SME BANK sebelah kanan teater original.

Ohhh sat, sebenaryer nak cerita pasal PGL : Putera(Puteri) Gunung Ledang. haha. pun bolehhh.
Dpp sme buat teater pgl tadi, so pegi laa tengok. Maklumlah nak tengok teater pgl yang sebenaryer tak dapat, makanya pegi la tengok yang klon pun tape. Asal dapat la tawu jalan cerita dia. Aku pun tak tawu kesah pgl ni sebenaryer, pasal ape je cerita ni ?? Ohh sebelum tu, ni kisah kat negeri Johor ke Melaka? mestilah Johor kan sebb Gunung Ledang di Johor. hummm, tapi kenapa Sultan tu ade cakap pasal Melaka? hummm.. terpikir seketika dan banyak persoalan bermain di fikiran.

Haaa.. watak Puteri tu menarik juga sebb pandai menyanyi, sedap gilew suara dia.. tapi mungkin tak boleh lawan Tiara Jacquelina tu kott. Hummm.. hah apepun Hang Tuah M.Nasir lagi HANDSOME berbanding pelakon sme tu. hihi, maaf abang sme~

Okayy, tak faham ending cerita sebb mcm tergantung je, kawan-kawan aku orang Johor kata ade lagi sebenaryer. Ohhh  mungkin diorang nak buat PGL 2 kot next sem. So, aku rase nak mohon jadi nenek kebayan laa, hahaha. kompem teater tu akan jadi lawak. Watak yang paling menonjol dan hot setaappp adalah nenek kebayan? ntah ape2 kan, penat Puteri tu keluar masuk scene banyak kali tetap tak memukau penonton. Tetapi nenek kebayan yang hanya keluar dua kali je punn dah dapat sambuatan sebb suara dia mcm pontianak. hihi~

Ending story about PGL. sekian.
aku pun nak buat cerita tergantung pulaa =='


Next nak cerita sikit pasal PARIS : City Of Love And Romance. wooooottt~

Paris dekat mane? FRANCIS kann. Jauh tak dari Malaysia. Kalau atas map mungkin sejengkal je dah sampai tetapi yang sebenaryer tataw jauh mane. Mohon EN.PILOT jawab persoalan saya ini. Sekian. hee~

Malas nak describe panjang-panjang pasal Eiffel Tower ni sebb teringin gilew yang teramat untuk pergi. Doakan suatu hari nanti impian ini tercapai. Nampk laa banyak berangan kan daripada study.








stop dreaming. please study and have effort to go there. everything that we effort will have outcome. 

1 comment:

Mysara Ab Rahman said...

bestnyer dpt tgok teater..crite puteri gunung ledang ni pn kte tau yg basic2 dye je..hee